صورت قلکی شلیاق

ساخت وبلاگ
                                                  بسم الله الرحمن الرحیم

اوایل مهر ماه هستیم میخایم یه صورت فلکی زیبا تو آسمون پيدا کنیم. 

حدود نيم ساعت بعد از غروب آفتاب که آسمون تاریک میشه، روبه شمال بایستين.سر رو تا آخرین حد بالا ببرین . بالای سرتون، یک ستاره ی خیلی پرنور و سفيد رنگ وجود داره. این ستاره "نسر واقع" ، یا کرکس نشسته نام داره. 

تصویر زیر، دقیقأ شکلیه که تو آسمون میبینین. 

با به هم پیوستن ستاره های پرنور اطراف نسر واقع به هم . صورت فلکی "شلیاق" Lyra به شکل زیر بوجود مياد. 

 

 

 

صورت فلکی شلياق Lyra ،صورت فلکی کوچک تابستانی ست که در نیمه ی شمالی آسمان قرار میگیرد.شلیاق به شکل یک لوزى کشيده است که یک دم با ستاره ی روشنی بر روی آن دارد.این ستاره پرنورترین ستاره ی شلیاق است که "نسر واقع" نام دارد. 

در افسانه ها شلیاق را به شکل چنگ رومی(یکی از آلات موسیقی که در عهد عتيق مورد استفاده قرار می گرفت) تصویر میکرده اند؛ از این رو به آن، چنگ رومی میگویند.شلیاق هر سال 24 مرداد، به نصف النهار می رسد.همسایگان شلیاق، جاثی ، ماکیان ، عقاب ، اژدها هستند. 

 سه بارش شهاب با این صورت فلکی همراه است که اوج آن در اول و دوم اردیبهشت ماه می باشد

 

 

نسر واقع: 

آلفا شلیاق یا نسر واقع یا vega ، پنجمین ستاره ی پرنور آسمان و یکی از ستاره های مثلث تابستانی است.(مثلث تابستانی در پستهای بعدی شرح داده میشود) . دو برابر بزرگتر از خورشيداست اما فقط یک دهم خورشید سن دارد.455میلیون سال سن دارد که تقریبأ نیمی از عمر خود را گذرانده. 

نسرواقع یک ستاره ی چرخنده ی پرشتاب است که با شتاب 274 کیلومتر بر ثانیه!! در خط استوا ببه دور خود میچرخد! این ستاره حدود 26سال نوری با زمین فاصله دارد و حداقل یک سیاره ب بزرگی مشتری بر مدار خود دارد. 

نسر واقع. 12000سال قبل از ميلاد، ستاره ى قطبی شمال زمین بوده و در سال 13727 میلادی، دوباره ستاره قطبی زمین خواهد شد. در حال حاضر ستاره ی قطبی شمال زمین "جدی" از دب اصغر است. 

 

دو سحابی زیبا در صورت فلکی شلياق: 


ربنا! ما خلقت هذا باطلا

هم انديشان...
ما را در سایت هم انديشان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : koobandeyeshab بازدید : 178 تاريخ : چهارشنبه 29 آذر 1396 ساعت: 1:30