شگفتی های چشم

ساخت وبلاگ

 بزرگی نوشته بود:

 "اگر در تمام دنیا به جز انسان و در تمام وجود انسان ، جز چشم چیز دیگری خلق نشده بود ، مطالعه ی شگفتی های آن برای شناخت علم و قدرت خداوند کافی بود!"

 

 

شگفتا از پیچیدگی های این دستگاه کوچک که با بافتهای بسیار ریز ، در مکانی کوچکتر از اندازه ی یک گردو ، ۲ میلیون بخش فعال دارد!! و ۸۵% اطلاعاتی که ما از جهان پیرامون داریم ، به وسیله ی این دستگاه ظریف به مغز ما می رسد. چشم ، پیچیده ترین عضو بدن پس از مغز است که مطالعه ی عظمت خلقت آن ، علوم دنیا را به شگفتی واداشته است. 

 مردمک ، ورودی نور به چشم است. دریچه اى که با ماهیچه هایی به ظرافت تار مو ، در هر ثانیه تنظیم می شود تا در تاریکی و نور کم یا در روشنایی آفتاب و نور زياد ، با تنگ یا گشاد شدن ،تصویری با نور متعادل به مغز ارسال کند.

 

 

 عدسی ظریفی که برای تماشای پيرامون ما وجود دارد ، با ماهیچه های بسیار ریز و تنظيم کننده ، تا ۲میلیمتر قابلیت پهن یا نازک شدن دارد تا در یک آن بتوانیم نگاه را از تماشای کوهی در فاصله ی دور ، به سمت کاغذی که در ۳۰سانتیمتری ما قرار دارد منتقل کنیم، بدون اینکه حتی برای یک لحظه تصویر دچار اختلال یا تاری شود!! کدام دوربین عکاسی قادر است بااین سرعت و دقت کانون عوض کند؟؟

 پرده ی بسیار نازک و شفافی سطح چشم را پوشانده و مژه ها علاوه بر زیبایی چشم ،با انداختن سایه روی این پرده ، آن را از قرار گرفتن در معرض تابش شدید خورشید و آسیب دیدن جدی محفوظ می دارند.

 

 

 سطح چشم برای محافظت از چشم و شست و شوی گرد و غبار و آلودگی موجود در هوا که روی چشم مى نشيند ، همیشه مرطوب است. غده های تولید اشک ، این رطوبت را تأمین می کنند. با وجود اين آب ، و جاروی پلکها ، آلودگی ها و غبار بطور مداوم از سطح چشم رفت و روب می شود.

این غده های ریز هنگامی که جسم خارجی در سطح چشم قرار گرفت ، با شدت و سرعت زیادی اشک تولید میکنند تا زمانی که جسم خارجی از سطح چشم برطرف شود. این غده همیشه اشک به اندازه ترشح می کند. اگر اشک کمتری ترشح می کرد ، پلک زدن سخت یا ناممکن میشد و اگر بیش از حد ترشح می کرد ، مدام اشک روی صورت ما جاری بود و باعث دردسر ما میشد! 

 با ترشح اشک و حل شدن آلودگی ها در آن ، آب آلوده از مجرای بسیار ریزی که در گوشه ی چشم قرار دارد ، از طریق رگهای بسیار ظریفی به بینی منتقل می شود و علاوه بر تمیز و ضد عفونی کردن چشم ، حفره ی بینی را مرطوب نگاه می دارد!


تبارک الله احسن الخالقین

 حال باید پرسید این همه پیچیدگی در این دستگاه را انسان برای تماشای چه چیز بکار می گیرد؟!

مردمک و چشم از خود اختیار ندارند و هر چیز که در معرض آنها قرار بگیرد مى بینند و تماشا میکنند.اما پلک پرده ايست که مانع دیدن می شود و میتوان به هنگام لزوم آن را بست! 

 

 

 به محض ورود نور شدید به چشم ، پلکها بسته می شوند تا از آسیب رسیدن به چشم جلوگیری کنند اما چرا به هنگام دیدن چیزی که به روح آسیب جدی و جبران ناپذیر وارد میکند ، پلکها را مانع تماشای آن نمیکنیم؟!

خالق، این دستگاه پیچیده را برای تماشای هرچه بهتر پیرامون ما به بهترین و کاملترین وجه آفرید و در مقابل تنها در مواقعی خاص استفاده از آنرا منع کرد. او از مرد و زن خواست تا چشم های خود را از تماشای حرام فروبندند و بدین ترتیب مانع به وقوع پیوستن گناهان کبیره و فجایع و آغاز شقاوت و بدبختی انسان شد. زیرا چشم که نگاه کند ، مغز ثبت می کند و کار تمام است! 

 

 

شاید بتوان گفت اگر انسان در طول تاریخ با کنترل چشم در مواقع لازم ، پرده ی پلک را روى این دریچه ی کوچکتر از عدس می پوشاند ، زندان ها خلوت تر و گناهکاران اندک بودند و بسیاری از جنایات و جنگهای تاریخ به وقوع نمی پیوست! 

 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: "چشمان خود را از حرام ببندید تا عجایب را ببینید!"


یا من هو فی صنعه حکیم

هم انديشان...
ما را در سایت هم انديشان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : koobandeyeshab بازدید : 257 تاريخ : جمعه 11 آبان 1397 ساعت: 1:27